Eğer Olmuyorsa Haketmemişsin!!



Ne kadar çok hak ettiğimiz şey var bu hayatta. En güzel arabayı, en iyi işi, en mükemmel sevgiliyi…..
Bazen canımı sıkıyor, bu elimdekiler, ben daha iyilerine layığım.
Yukarıdaki cümleler hepimize yakın, çok uzakta değiller. Hoşnutsuz olduğumuz her an bize fısıldanan cümleler bunlar.
Peki, hak ettiğimizi düşündük mü ?
Bu hayatta sadece hak ettiklerimiz bize verilir. Daha fazlasını istiyorsak ve olmuyorsa biraz sorgulamak lazım. Evrendeki sistem isyan ettikçe, hak ettiklerimizi de bizde uzaklaştırıyor.
Otobanın yanında durup, yoldan geçen son model arabaları istemeyle elde edemeyiz. Başkalarının mutluluklarını seyredip, imrenekde elde edemeyeceğiz. Kaç kere sorduk kendimize onlar nasıl sahip olmuştur diye? Bazılarınızın verdiği cevapları duyar gibiyim;- babadan kalmış, torpili vardır, Allah yürü ya kulum demiş….
Yaratıcı hepimize yürü ya kulum der. O, bizden daha çok istiyordur doğru yolda hızlı yürümemizi. Şöyle bir geçmişi sorguladığımızda kaç kere durduk hiç saydınız mı?
Dinlenmek için durmalardan bahsetmiyorum. Bıkıp,yorulup, inanmayıpta durduğumuz uzun sürelerden bahsediyorum. Sen durmaya başladığında sistemde başkaları yürümeye devam eder.
İnsanoğlu herkesi kendinle eşit tutmaya çalıştıkça sistemi tıkamaya başlar. Hiç kimse bu evrende eşit olamaz. Kendini diğerlerinden farklı, başkalarını da kendinden farklı görmeye başladığında hızla yol almaya başlıyorsun.
Şöyle düşünelim; bir otomobil markası 2010’da yeni bir model araba üretecek. Üretecekleri arabanın sayısı 100.000 olsun. Bu demektir ki 100.000 farklı yaşama sahip insan, hayatlarında bir yarış başlatıp bu arabalara sahip olacaklar. Yalnız, bu yarışı başkaları ile yapanlar kaybedecek, yarışı kendisiyle yapanlar kazanacaklar. İçimizden birileri; kazancından biriktirmeye başlayacak, bazıları kredi alıp uzun süre borçlanacak, içimizden birilerine ikramiye çıkacak, birileri masraflarını kısacak….Ödeyecekleri bedellerle bu arabalara sahip olacaklar.
Yani herkes bu yolda yürümeye başlayacak. Bir süre sonra bazıları yoldan çekilecek. Yoldan çekilenler, sonradan yola koyulanlara fırsat vermiş olacak. Ama en sonunda hak edenler arabasına kavuşacak.
Gazetelerde okuduğunuz kötü haberleri okurken hiç aklınıza hak etmiştir demek gelmiyor mu? Bence gelmeli, gelmeli ki farkındalığımız artsın. Ya da kendimize bir bakıp, sahip olduğumuz güzel şeyler için de bence hak ettim demeliyiz. Eğer istediğiniz işte çalışmıyorsanız o an için hak etmemişsinizdir. Ona ulaşabilmek için nelerden vazgeçmeli, neleri hayatınıza katmalısınız bir düşünün.
Bahçenize bir tohum ekersiniz, o tohum toprak altında sabırla bekler bu sabrı sonucu güneşi hak eder. Güneş üzerine doğar, enerjiyi en doğru bir şekilde kullandığı için suyu hak eder. Suyla beslendikçe, filizlenmeye başlar. Yeşillendikçe , etrafta onu hak eden kuzuya yemek olur. Kuzu kendini besledikçe büyür gelişir. En sonunda siz hak ettiğiniz için sofranıza o kuzu yemek olur. Çünkü çalışmışsınız ve bu yemeği istemişsiniz, elde etmişsinizdir.
Fakat hak ettiğiniz nerdedir bilemezsiniz. Elimizde olan sadece istediklerimizi hak etmek için sonuna kadar çalışmak. Gerçekten bize ait olacaksa, ayağımıza gelecektir.
Şimdi sadece düşünelim, ben neleri istiyorum ve bu istediklerim içinde hangilerini hak ediyorum. Bana uzak olanları hangileri, peki onu hak etmem için neler yapmalıyım?
Ya yapacağım ve elde edeceğim ya da hiç bir şey yapmayıp, hak ettiğimi düşüneceğim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder